Att tänka på om du vill pressa fraktkostnaderna

Att skicka paket kan bli en dyr historia. I grund och botten handlar det om att få en låda med innehåll från plats A till Plats B. Att det blir så dyrt beror på många faktorer men vad många inte känner till är att de kan påverka hur dyrt det faktiskt blir. 

Vi behöver alla skicka paket titt som tätt. Det kan vara att vi ska skicka julklappar till släkten på andra sidan Sverige. Att vi ska skicka något vi sålt online eller att vi ska skicka en överraskning till en god vän. Gemensamt för dessa tre är att kostnaderna för att skicka paketet snabbt rusar iväg. 

Det finns dock sätt att få ner dessa kostnader och välja rätt pris för snabb leverering av paketet. Det handlar i grund och botten om att jämföra de olika postoperatörer som finns. Många vänder sig per automatik till Postnord. Det stämmer att de kan ha låga priser men deras många konkurrenter kan i vissa fall erbjuda än lägre avgifter. 

Att jämföra priserna är A och O för att kunna sänka kostnaderna. Det är inte en trevlig upplevelse att i efterhand upptäcka att man kunde ha kommit billigare undan, så passa på att göra dina jämförelser innan du skickar. 

Både privat och företag 

Det är inte bara som privatperson du kan pressa ned kostnaderna till en bättre nivå. Det går absolut att skicka företagspaket billigt, det gäller bara att hitta rätt fraktbolag. Även här är det viktigt att göra jämförelser mellan de olika företagen. På så sätt kan du hitta det bästa priset för just ditt paket. 

Som företagskund kan det ibland löna sig att teckna avtal kring alla de brev och paket man skickar, det kan pressa priserna ytterligare. Det finns pengar att spara, oavsett vilken roll du har då du skickar.