Hur du lägger patiens | Allt och lite till om de spännande kortspelen

Patiens har den stora fördelen av att vara en typ av kortspel som är ganska lätt att lära sig, men svår att bemästra. Därför kommer spelare av alla åldrar och erfarenhetsnivåer att få en rolig utmaning som passar för just dem. Är du intresserad av hur du kan komma i gång med att lägga patiens? Fortsätt då att läsa, för nedan ska vi tala mer om just detta. Ta dig sedan bort till patiens.io för mer specifika spelregler.

Vad patiens går ut på och hur du spelar

Patiens är en serie kortspel som du kan spela på egen hand utan att behöva en motståndare eller medspelare. Det är därför en mycket lättillgänglig speltyp som endast kräver att du har en kortlek i närheten. Målet med spelet är att patiensen ska gå ut, och om den inte gör det så har du förlorat. Exakta spelregler beror på vilken patiens som du beslutar dig för att lägga, och det finns en lång rad olika varianter att välja mellan.

Några av de lättaste patienserna som nybörjare ofta uppskattar är Harpan och Pyramiden, men om du vill utmana dig själv med någonting riktigt svårt kan det vara Idioten som du vill vända dig till. Även om reglerna i sig själva kanske inte är allt för svåra är det utmanande att få den här patiensen att gå ut.

Slump eller skicklighet?

Om du redan idag vill börja spela patiens är det värt att komma ihåg att inte alla patiensspel fungerar på liknande sätt. I vissa av dessa kortspel är det slumpen som avgör huruvida du vinner eller inte medan andra patienser kräver skicklighet. Med andra ord kommer det utan tvekan att finnas en patiens som passar dig, vad du än föredrar. Trots att det inte är särskilt vanligt finns det också patienser där två kortlekar dras nytta av istället för en.

Då patiens överlag är ganska lätt att lära sig kan både de yngre och lite äldre ta del av dessa roliga kortspel, och det kan bli ett ypperligt tidsfördriv som du kommer att uppskatta. Ta bara med dig kortleken i fickan eller ta fram din mobil för att lägga patiens online.

Börja lägga patiens online

Visst kan du rota fram en kortlek från byrålådan och börja lägga patiens framför köksbordet, men många anser att det är smidigare och roligare att lägga patiens på nätet. Då kan du ligga ner i sängen, soffan eller hängmattan och inte behöva oroa dig för någon fysisk kortlek. För att börja lägga patiens online gäller det bara att du hittar den optimala spelsajten för dig, och lyckligtvis nog finns det många valmöjligheter.

Det lättaste du kan göra är att vända dig till Google och komma i gång med ditt letande där. Ha i åtanke att det finns olika svårighetsgrader att välja mellan när du lägger patiens på nätet, så både nybörjarna och de lite mer erfarna kan få en utmaning som blir passande.