Investera i din hälsa innan det är för sent

En bra fysisk hälsa och mentalt välbefinnande är de viktigaste ingredienserna för att leva ett lyckligt liv. Just därför är det så viktigt att du diversifierar din investeringsportfölj med annat än värdepapper – din hälsa bör vara det du prioriterar högst. 

Vi människor är idag allt för upptagna av andra saker än vårt välbefinnande, som att tjäna pengar och köpa de största husen och senaste prylarna. Vad många av oss glömmer bort är att faktiskt tänka på hur vår kropp och knopp mår, och investera i oss själva snarare än bara materiella prylar. Försummar vi vår hälsa tillräckligt mycket kan inga pengar i världen längre rädda oss.   

Bättre hälsa = längre tid här på jorden 

Det är ingen som kan förneka hur viktigt det är att äta rätt och röra på sig regelbundet för att förebygga sjukdomar. Faktum är att de allra flesta sjukdomar stammar från människors dåliga livsstil snarare än ärftliga faktorer. Det betyder att den mat du stoppar i dig och de vanor du har idag kan påverka din hälsa de närmaste åren och långt in i framtiden. Visst varierar orsakerna bakom sjukdomar, men en hälsosam kost och en aktiv livsstil spelar en stor roll. Investerar du därför i din hälsa idag kan du förhindra framtida sjukdomar. Det vill säga att du också får längre tid på dig att njuta av livet på jorden. 

Du behöver inte springa ett Marathon, gå på gymmet varje dag eller följa en strikt diet för att vara hälsosam. Allt handlar om balans och att framförallt förse kroppen med den näring den behöver.  

Börja med att se över din kost och vad det är du stoppar i dig. Du behöver nödvändigtvis inte äta mindre för att bli mer hälsosam. Många människor tenderar tyvärr att äta allt för lite näringsrik mat och stoppar istället i sig massvis av onyttigheter om kvällen. Börja istället med en pangfrukost, ät en lätt lunch och berika din tallrik med grönsaker till kvällsmat. Mat ska vara roligt! 

Härefter kan du se över vilken eller vilka träningsformer du kan tänka dig genomföra. Långa promenader kan räcka för några medan regelbundna gympass fungerar bättre för andra. Personligen är vår favoritträningsform yoga eftersom det kombinerar både kropp och sinne. Istället för att oroa dig över vilka yogakläder män och kvinnor ska ha kan du bara klä dig bekvämt och låta dig själv åtnjuta de många fördelar som yoga medför. 

Dålig hälsa kan göra ditt liv olyckligt och eländigt 

Att prioritera sin hälsa handlar inte bara om att leva länge. Viktigast av allt är väl ändå att vi njuter av den korta tid vi har här på jorden? Kämpar man däremot med många sjukdomar kan det vara svårt att njuta av livet som det är. Därför är det så viktigt att du prioriterar din hälsa innan det är för sent och ser till att den tid du har att leva är så bra som möjligt.  

Rör på dig regelbundet, ät hälsosamt och prioritera ditt mentala tillstånd – då kommer du inte bara leva ett långt liv, men också ett lyckligt!