Paket till Tyskland – det här behöver du veta

Innan du skickar iväg ditt paket till din gode vän i Bremen eller din kusin i Düsseldorf så är det ett par saker du behöver tänka på och frågor att ställa dig själv. Till exempel, hur hittar du den billigaste frakten för ditt paket, ser reglerna likadana ut i Tyskland som i Sverige, måste du betala tull? Det finns givetvis fler frågor än så men det är de viktigaste. 

Oavsett vad du lagt i ditt paket så ska det iväg och glädja en mottagare i Tyskland. Det är alltid trevligt att få paket men samtidigt kan det vara lite klurigt att skicka paketet. Om ditt paket ska till just Tyskland så vill du först och främst få reda på de frakttariffer som gäller. Sen vill du veta om det finns konkurrenter som erbjuder samma tjänst fast billigare. 

När du ska skicka paket och frakt till Tyskland så finns det olika hemsidor som hjälper till att summera vilka priser de olika bolagen som är verksamma på rutten kan erbjuda. Genom att noga jämföra priserna så kan du också enkelt se vem som är billigast. Dock kan ett lägre pris innebära en längre leveranstid. Detta behöver inte vara sant, men det är bra att kolla upp det. 

Du vill skicka billigt paket till Tyskland, inte åka på kostnader som känns orimliga för att ett paket ska ta sig till våra grannar på andra sidan östersjön. 

Ha koll på reglerna 

Ska du skicka ett paket utomlands så kolla upp vilka regler som gäller och om de tar ut tull på försändelser från Sverige. Tyskland är en bekväm destination på det sättet. Eftersom landet är med i EU så är det i stort sett samma regler som gäller där som här. Värre hade det varit om det hade gällt ett land som inte är i union med Sverige.