Skicka paket till Norge med de lägsta kostnaderna

Om du ska skicka ett paket till våra grannar i väst, Norge, så finns det vissa saker att tänka på. Dels så vill du får så bra priser som möjligt för själva frakten. Samtidigt måste du vara uppmärksam på de speciella regler som finns hos länder utanför EU kring vad de släpper in brevledes.  

Om du ska skicka ett paket till Norge så finns det en del att tänka på. För det första så är Norge inte med i EU. Det kan innebära att just den sak eller vara du tänkt skicka inte får tas in i landet, alternativt att det är höga tullar på just den specifika produkten. Det är viktigt att läsa på om det här. 

Det är svårt att ge ett uttömmande svar på ämnet då det finns så många olika produkter som är reglerade i bestämmelserna. Det bästa är att göra en särskild sökning vid varje tillfälle. 

Priset är viktigt 

När man skickar ett paket, oavsett om det är utomlands eller inrikes, så är det slutgiltiga priset alltid viktigt. När du ska skicka paket och frakt till Norge så gör du dig själv en stor tjänst om du jömflr de olika fraktbolagens priser först. 

Ibland är Postnord dyrare än DHL och vid andra tillfällen är det tvärtom. Det finns även fler fraktbolag än så, så gör dina efterforskningar innan du skickar. Det är möjligt att skicka billigt paket till Norge, det gäller bara att hitta rätt. 

Språket en fördel 

Ska du skicka till ett land där du inte förstår språket så är det betydligt svårare att läsa på om tullregler exempelvis. I Norge är språket likt svenskan och det är en stor fördel. Skulle det ändå bli svårt så finns reglerna även på engelska, något de flesta i Sverige behärskar.