Vad kan man göra åt torrt och frizzigt hår?

Vi har alla varit där. När håret plötsligt blir väldigt torrt, frizzigt och känns allmänt livlöst. Det är ingen ovanlig företeelse men känns lika irriterande varje gång. Och även om det sker ofta, kan det vara svårt att veta vad man ska göra för att få bukt med det. Så här kommer några tips på vad man kan tänka på.

Välj rätt schampo

Att välja rätt schampo för sitt hår är helt klart essentiellt. Om du har torrt hår eller torr hårbotten så kan detta hjälpas av att du byter ut ditt schampo. Det finns flera varumärken där det är möjligt att köpa ett schampo som är till för att ge fukt, fett och näring till just torrt och livlöst hår. Här går det att nämna många men exempelvis kerastase kan vara bra för det ändamålet, så få fat i kerastase shampoo her.

Torka håret varsamt

En annan sak som är viktig att tänka på är hur du väljer att torka ditt hår. Dels om du använder hårtork och låter det självtorka. Om du har skyddande produkter i ditt hår när du ska torka det, men även om du torkar med handduk eller ej. Att torka håret med handduk sliter mycket på håret, därför kan en idé vara att torka med en bomulls t-shirt i stället.

Använd inte för mycket produkter

Produkter sliter på ditt hår. Oavsett om det är färgning eller torrschampo, så om du vill få bättre hårkvalitet är det verkligen smart att minska på vilka produkter du sätter in i håret till ett minimum. Man tror det knappt men att inte bleka, färga eller använda andra starka ämnen i håret kan verkligen göra en otroligt skillnad. Både för hårets kvalitet, dess glansighet och om hårbotten är torr eller inte.