Varför blir internetdejting allt mer populärt?  

Samhället utvecklas i allt snabbare takt för varje år som går och idag så gör vi allt fler saker online. Vi tittar på film och serier, vi läser nyheter, vi håller kontakt med släkt och vänner. Men ett annat område som har sett stor popularitet online är dejting.  

Ja, idag så är det fler svenskar än någonsin som använder sig av appar och hemsidor för att träffa en partner. Trenden ser likadan ut utomlands och den kommer med största sannolikhet inte att avta inom den närmaste framtiden. Men hur kommer det sig egentligen att internetdejting har blivit så oerhört populär? Det finns en rad förklaringar för detta, och det ska vi försöka bena ut i den här texten.  

Internetdejting blir populärt 

Redan när internet slog igenom ordentligt under 90-talet så var dejting någonting som snabbt identifierades som ett möjligt användningsområde. Det blev snabbt populärt med olika dejtingsidor i rätt grundläggande form. Detta blev populärt eftersom det gjorde det möjligt för människor att dejta i en lite mer avslappnad form jämfört med att bjuda ut någon på en bar eller liknande. Det blev även lättare för människor som bodde på landsbygden eller i mindre städer där dejtingmöjligheterna är begränsade att träffa någon.  

Olika former av internetdejting  

En annan anledning till varför det har blivit så oerhört populärt är på grund utav att man idag enklare kan hitta någon som är intresserad av samma sak som en själv. Det finns hemsidor som är inriktade på mer seriösa möten, medans andra väljer att använda sig av en dejting app eller liknande för sitt dejtande. Idag så går det att hitta allting ifrån människor som är intresserade av längre relationer, eller som bara vill ses för en knullträff. Oavsett vad man är intresserad av så går det att hitta online, någonting som har gjort att det idag är alla typer av människor som använder sig av internetdating för att hitta en partner.  

Internetdejting utvecklas hela tiden  

Samtidigt så utvecklas branschen och plattformarna konstant. Det är inte bara mer seriösa hemsidor som använder sig av långa och ingående profiler, utan vem som helst kan snabbt komma igång med någon av de enklare apparna. Samtidigt så är marknaden för dessa appar mer eller mindre i sin linda, och det finns mycket utveckling kvar. De första apparna var enklare bilder där man fick ta ställning till om man tyckte personen var attraktiv eller inte.  

Många av de moderna apparna har tagit det här konceptet och utvecklat det. Bilder kombineras med längre texter för att ge en bättre bild av vem den andra personen är.  

Internetdejting har gjort det lättare för människor att träffa partners, och är en naturlig del av den tekniska utvecklingen. Även om ingen kan säga exakt hur det kommer se ut i framtiden så är en sak säker: det är här för att stanna.