Varje period har sina saker

Man kan dela in livet i perioder. De första åren, att vara barn, sen tonåring, ung vuxen och så vidare. Varje period i livet har vissa saker knutna till dem. Att kunna ta del av nya saker men också ha kvar kärleken till de gamla är en del av att åldras. Särskilt som vuxen.  

Att man kan dela in livet i olika perioder ör nog ingen överraskning. De tidigare perioderna kan vara kortare och de senare längre. Givetvis med en viss variation. Varje period har vissa saker knutna till dem. Som de första åren och de enkla leksaker som underhåller, eller senare under barndomen då man själv så smått börjar läsa böcker. Alla perioder har sina saker. 

När man åldras, speciellt senare i livet handlar det mer om att kunna behålla kärleken till de saker man haft, men även att kunna öppna sitt hjärta och ta emot de nya som kommer med denna nya period. Det är inte alltid det lättaste men det är nödvändigt för att inte förbittras. 

Att bli äldre 

Att bli äldre handlar också om att kunna acceptera att man förändras både fysiskt och till sinnet. Rent fysiskt kan det handla om att behöva vissa hjälpmedel för att vardagen ska kunna flyta på så normalt som möjligt så länge som möjligt. Shoppo, till exempel, är en av de sidor där man kan hitta de hjälpmedel som man kan tänka sig behöva. 

Det kan handla om speciella toalettsitsar som gör det enklare att resa sig, om en rollator om balansen börjar svika en eller om någon annan form av hjälpmedel som gör att man klarar sig själv längre. Det finns många olika produkter att välja på och man kan vara säker på att hitta något som kan göra livet snällare mot en i utbudet.