Vikten av ett gott första intryck av din bostad

Det första intrycket av något spelar stor roll i vardagen, ännu mer när det gäller fastigheter. Ett gott första intryck kan nämligen avgöra huruvida någon kan tänka sig köpa din bostad eller inte. 

Även om det är trevligt att ha en bostad som sticker ut från mängden bryr sig de flesta potentiella köpare inte om detta. De vill nödvändigtvis inte ha en bostad som ser annorlunda ut gentemot de bostäder som finns i grannskapet. De vill att bostaden ska se fräsch och välkomnande ut. Så vad ska man tänka på när man sätter sin bostad till försäljning för att skapa ett gott första intryck? 

Fokusera på entrén 

Det första den potentiella köparen kommer att lägga märke till är entrén till bostaden. Om ytterväggarna ser slitna ut och fönster och dörrar likaså kommer du således inte skapa ett gott första intryck. Förväntar du dig att sälja din bostad snabbt och till en bra summa pengar bör du arbeta på just det första intrycket. Det kan exempelvis innebära att beställa nya måttbeställda fönster och se till att huset målas om. 

Trädgården är ett viktigt element 

Förutom entrén så är även din trädgård det första den potentiella säljaren kommer att lägga märke till. Just därför är det så viktigt att se till att den inte är för vildvuxen eller ser allmänt tråkig ut. Klipp gräset, vattna växterna vid behov och anlita någon professionell om du inte kan sköta jobbet själv. Du kan läsa mer om varför det är så viktigt med en snygg trädgård inför försäljning här

Glöm inte städningen!

Precis som du måste rengöra ditt hem innan en visning är det viktigt att även städa din bostads yttre. Att rengöra med en högtryckstvätt är väldigt fördelaktigt. Du kommer bli förvånad över vilken skillnad det kan göra med din bostad, så se till att investera i en högtryckstvätt om du inte redan har en.